Spelare och deras positionering

Den typiska storleken på ishockeylag som listas under matchen är 20 spelare med 12 forwardsspelare (mitt och ytter), 6 försvarare och 2 målvakter med obegränsade byten när som helst under spelets gång. Utbytet av spelare kan ske när som helst under spelets gång, vilket kallas på-the-fly.

I ishockey består varje lag av sex spelare på rinken. Spelarna är placerade på rinken som visas på bilden nedan. Alla spelare utom målvakten kan gå runt isbanan utan begränsningar. Målvakten ensam kan inte åka över den röda mittlinjen.

Positioner inom Hockey

Varje lag är indelat i fyra olika segment. Den första av dem är centrum. Spelaren är placerad i mitten av isen med pucken i besittning. Tillsammans med centerspelaren finns vänster- och högervingsspelare för att stödja centerspelaren i att få besittning av pucken under face-off.

Försvarsspelarna ställer upp bakom mittspelaren på hans vänstra och högra sida för att hantera pucken under spelets gång. Målvakten är placerad framför målburen. Han är den starkaste i laget. Han är ansvarig för att blockera pucken från att nå nätet och stoppa det andra laget att göra mål.

Målvakter och försvarsspelare är primärt ansvariga för att blockera de andra lagspelarna från att göra mål medan forwards (mitt- och ytterspelare) är ansvariga för att göra mål mot motståndarlaget. Målvakterna utmanar motståndarlagets spelare och skjuter pucken för en kontring.

Snabb glimt av spelet

Det anfallande laget med sex spelare tar pucken i besittning efter face-off och försöker fortsätta skicka pucken med sina hockeyklubbor till motståndarlagets målbur för att ta poäng. Motståndarlaget som kallas det försvarande laget försöker blockera pucken från att avancera in i deras målbur. De anfallande och försvarande lagen fortsätter att byta roller baserat på innehav av pucken. Spelet spelas i tre intervaller på 20 minuter vardera. Lagbytet slutar efter andra och tredje intervall i matchen.

Spelet börjar med Face-off och centerspelarna tar kontroll över pucken. Ytterna ger fullt stöd när de skjuter pucken medan försvararna stannar i par på vänster och höger sida och tar kontroll över pucken när de andra spelarna inte gör det.

De tre viktigaste riktlinjerna för ishockeyspel som kan begränsa puckens rörelse är offside, icing och puck ur spel. En spelare sägs vara “offside” om han passerar det andra lagets zon före passningen av pucken till deras zon. Isbildning sägs uppstå när pucken träffas av försvarande lag över den röda mittlinjen och mållinjen på en gång utan kontakt med någon annan spelares hockeyklubba. Pucken sägs vara “Out of play” när den går bort från ishallen och omedelbart spelstopp görs.

Hantera pinnen och flytta punken

Ishockey handlar om att flytta pucken med hockeyklubban. Båda dessa vitala färdigheter är obligatoriska för att spelarna på isen ska kunna ta kontroll över pucken och flytta den till det andra lagets målbur bara genom att åka skridskor genom ishallen. Den centeråkare som äger pucken måste åka in med motståndarna och viktigast av allt utan att förlora besittningen av pucken. De andra lagspelarna skapar fria utrymmen för puckbäraren och försöker skapa en målchans när de spelar mot målvakten för att göra mål.

Stickhandling är i grunden konsten att flytta pucken för att sikta på ett efterföljande mål och göra en poäng. Ishockeyspelare har vanligtvis utmärkta skridskofärdigheter så småningom i spelet. När pucken introduceras minskar spelarens skridskoförmåga eftersom de behöver balansera sig på skridskorna och hålla pucken i rörelse med sina pinnar.