Grundregler för ishockey

Vilka är de grundläggande reglerna för ishockey? – En gång dominerades mest av kanadensisk hockey har tagit enorma steg i tillväxt i USA när det gäller TV-betyg och spelarregistreringar under det senaste decenniet. I den här guiden kommer vi att ge dig en primer om sporten och fylla i exakt vad som händer där nere på isen.

Grundregler för ishockey

Så låt oss prata om inställningen. Varje lag har sex spelare på isen, tre forwards, en vänsterkant, en högerkant och en mittförsvarare och en målvakt eller målvakt.

Syftet med ishockey

Målet med spelet är att skjuta hockeypucken med din käpp in i motståndarens hockeynät för att dominera genom att göra målet.

Perioder

Som hur basket har kvar och fotboll har halva, hockey har perioder. Det finns tre av dem som vardera varar 20 minuter.

Deltagarna

Nu när du tittar på hockey på TV finns det mycket mer än bara de där tolv personerna på och runt isen. Medan varje lag bara kan ha högst sex spelare på isen åt gången. De klär faktiskt 20 personer som spelar i roterande skepp 12 forwards, sex försvarare och två målvakter. Och slutligen, det finns fyra funktionärer på isen som polisar spelet, två domare och två linjemän.

Rink storlek

Vi vet vem som är på isen, låt oss prata om själva isen. I Nordamerika är en vanlig ishockeyrink 200 fot lång och 85 fot bred. Hur jämför det med andra sporter som du kanske har sett att du enkelt kan passa in en hockeyrink på en baseballstadion? Du kan också passa runt tre isbanor på antingen en fotbolls- eller fotbollsplan, men det är inte den minsta ytan i stora sporter du kan få plats med nästan fyra basketplaner på en hockeyrink.

Linjer och face-offs

Låt oss nu prata om linjerna på isen, först till höger i mitten är mittlinjen, därefter finns det två blå linjer som delar upp isbanan i tre zoner, den neutrala zonen och två målzoner, och slutligen en mållinje i varje ände. Det finns nio faceoff-fläckar på isen, en är i mitten två i varje ändzon och fyra i den neutrala zonen.