Vad är skillnaden mellan ishockey och landhockey, och vilken är svårare att spela?

Båda sporterna har som mål att få fler poäng än motståndarlaget för att vinna matchen. Landhockey och ishockey har ett annat antal spelare, poäng, straffar och regelbrott än varje sport, samt variationer i spelplanens storlek och yta, spelets övergripande upplägg och hur pinnar används. På grund av den högre aggressiviteten är ishockey svårare att bemästra än landhockey. Nybörjare kan blanda ihop de två sporterna eftersom de båda kräver att slå en liten boll med en pinne. De två sporterna är dock väldigt olika. De kan dock särskiljas, där den ena är svårare att bemästra än den andra. Kontrasterna mellan landhockey och ishockey kommer att förklaras för dig i detta inlägg. Klara färdiga gå:

Vad är skillnaderna mellan ishockey och landhockey?

Bildförhållanden

Ishockeybanan är 61 meter (200 fot) gånger 30,5 meter (100 fot) och har en hörnradie på 8,5 meter (28 fot). Hockeybanor är betydligt mindre än sportens spelplaner – en cirka 91,4 meter lång (100 yard) och en 55 meter lång rektangel (60,1 yards).

Det är kul att spela på marken.

Den mest uppenbara skillnaden mellan de två sporterna är arten av ytan där de spelas. En ishall är värd för en match medan en gräsplan är värd för den andra. En vattenbaserad astroturf yta är att föredra för landhockey eftersom den påskyndar bollens rörelser, och detta är ett bättre alternativ för en snabbboll än den svarta pebble astroturf. Å andra sidan föredrar ishockey inte fruktansvärd is eftersom det gör pucken svårare att kontrollera eller studsa.

En titt på hur spelet är organiserat

En typisk landhockeymatch varar i 70 minuter, den första halvan varar 35 minuter och den andra halvan varar 35 minuter. Landhockeymatcher kan spelas på 60 minuter och delas upp i fyra 15-minuterskvarter under ovanliga omständigheter. Inom ishockey varar varje period runt trekvart, med en total speltid på 60 minuter. Spelet ishockey har inte två halvor eftersom isen måste underhållas konstant.

Det är ett okänt antal deltagare.

Landhockeylag har ett större antal spelare. En målvakt, 3 försvarare, 4 mittfältare och 3 anfallare är alla spelare i ett landhockeylag. Däremot har varje ishockeylag högst sex spelare. En målvakt, två försvarare och tre anfallare avrundar spellistan.

Stickhantering

Det finns inga gränser för stickhantering i ishockey; Således kan spelare använda både fram- och baksidan av sina blad. Å andra sidan använder landhockey inte en offsideregel, och du är fri att ströva på planen när du vill.

Poängsättning

Landhockey har flera restriktioner för området från vilket spelare tillåts göra mål. Från D-området kan du bara uppnå. D-området är vanligtvis en 15-meters halvcirkel där målstolparna är placerade. Alla försök att göra mål utanför den defensiva zonen kommer att förbjudas. Men ishockey är annorlunda. Du kan göra mål från vilken del av isbanan som helst. Även om ditt skott missar, kommer det fortfarande att räknas.

Målvakter

Det är vanligt i landhockey att se lägre poängförsök eftersom målvakten sparar 70 procent av tiden. Landhockeymålvakter har inte lika mycket stoppning som sina ishockeymotsvarigheter, och de använder också en klubba som är jämförbar med den hos de andra spelarna. Dessutom är målets netto mycket större. Trots detta möter målvakter i ishockey vanligtvis en högre volym av skott i en enda match, med en räddningsgrad på cirka 91,5 procent. Ishockeymålvakter har mer stoppning och ett tätare nät för att skydda sig från att hålla pucken borta från nätet. Målvakter i ishockey använder en pinne med en annan paddel i botten, som är större än den pinne som används av andra spelare.

Offsides

Offside definieras i ishockey genom närvaron av två distinkta blå linjer. Offside uppstår när en spelare passerar den blå linjen innan pucken gör det. Målet med offsideregeln i ishockey är att uppmuntra passningar eftersom det eliminerar de flesta av de fördelar forwards har. När en spelare bedöms vara offside händer två saker. Under en match måste antingen det offensiva laget lämna kontrollen till det försvarande laget, eller så blåser funktionären i sin visselpipa för att avsluta förfarandet. Landhockey har däremot inget koncept av offside. När du spelar landhockey kan du göra mål från vilken position som helst på planen.

Ursprung

Sedan de tidigaste civilisationerna i världen har landhockey utövats. Landhockey som vi känner den idag utvecklades först på de brittiska öarna. Innan det samtida spelet började i England i mitten av 1800-talet spelades det först i det antika Egypten. Blackheath Football and Hockey Club grundades 1861 som den första formella landhockeyklubben. Tidiga civilisationer som deltog i spelet hade inga traditioner för att spela det på is eftersom de flesta av dem levde i varma klimat. En uppsättning slutliga regler för ishockey bildades efter antagandet av dessa regler 1887.

Aggressivitet

Till skillnad från ishockey kräver landhockey inte lika mycket fysisk ansträngning. I ishockeyrinken är det mycket fysiska kontakter, kroppskontroller och slagsmål. Skyddsutrustning krävs för ishockey på grund av sportens aggressivitet.