Race Skidåkning

Skidåkning är vanligast i delar av Europa, och det finns två typer: mogul- och slalomåkning. Denna typ av skidåkning finns vanligtvis i en stad där ungdomar börjar tävlingsskidor från en tidig ålder och tävlar med varandra med hjälp av specialiserade tävlingsstavar.

Telemark skidåkning

Telemarksåkning liknar skidåkning genom att varje typ av skidåkning görs med fri häl. Turistskidåkare klämmer hälarna på plats för att åka nedför en backe, men telemarksåkare lämnar hälarna från nedåtgående åkarna. Telemarksåkare placerar en fot längre fram än den andra och håller bakbenets häl uppe.

Den största delen med skidåkning är hur många olika varianter det finns. Om höjder skrämmer dig kan du åka längdskidor, eller om du vill vara tävlingsinriktad kan du prova på racerskidor. Nästa gång du åker till en skidort, prova något nytt!

Inom längdskidåkning litar skidåkare på sin egen förflyttning upp och ner i lopp, det är en av de tuffaste uthållighetssporterna i sin kärna, men det som skiljer den från maratonlöpning är att den är lika fysiskt krävande av en idrottares armar som det är deras ben. Det har varit en olympisk vintersport sedan 1924 och domineras alltid av norrmännen.

Backhoppning

Skidhoppningstävlande, som alltid är enormt underhållande att titta på, siktar på att uppnå det längsta hoppet efter att ha gått ner från en specialdesignad ramp på sina skidor. Tävlingar hänvisas till deras K-punktsavstånd snarare än deras löplängd innan de startar från hoppbacken och är 90 meter för den normala backen och 120 meter för den stora backen.

Friåkning

Det här är skidakrobaterna! Freestyle-skidåkning är uppdelad i discipliner som består av – antenner, moguler, cross, halfpipe, slopestyle och big air som en del av vinter-OS. Det har bara varit ett olympiskt evenemang sedan 1992 efter en enormt framgångsrik demonstration vid vinterspelen 1988.

Ishockey

Hockey on Ice introducerades först vid olympiska sommarspelen 1920 och flyttades och flyttades sedan till vinter-OS 1924, i Frankrike. Damturneringen hölls första gången vid vinter-OS 1998. Ishockey är en otroligt snabb och tuff, kanadensarna har länge dominerat denna sport.